ONDERNEMEN TIJDENS SCHULDSANERING

Nog sneller van je schulden af.

ondernemen tijdens schuldsanering

Je eigen bedrijf starten in de schuldsanering

De regels zijn duidelijk, als je in de WSNP komt, dan dien je je bedrijf te beëindigen.

Er zijn wel wat mogelijkheden om je bedrijf voort te kunnen zetten, maar die zijn beperkt en de rechter dient te beslissen of je uiteindelijk als dan niet je bedrijf voort mag zetten.

Op zich is dat wel logisch, zeker als je schulden zijn ontstaan doordat je bedrijf verliesgevend was.

Daarnaast kun je geen ook eigen bedrijf beginnen zolang je in de schuldsanering zit.

Kortom, in de schuldsanering wordt je verplicht om te solliciteren en een vaste baan te vinden. Je mag een deel van je salaris behouden, het minimaal te besteden bedrag, en de rest wordt ingehouden en toegevoegd aan de boedel. Na 3 jaar WSNP wordt die boedel gebruikt om een deel van je schulden af te lossen en de rest van de schulden worden je kwijtgescholden.

Goed, daar sta je dan, je kunt weer beginnen met een schone lei en bent weer schulden vrij.

Goed geregeld, toch?

Maar wat nou als je bedrijf niet direct de reden is dat je in de schulden terecht gekomen bent en dat je bedrijf wel winstgevend is?

Of wat als je je bedrijf op hebt moeten geven en ieder sollicitatie die je verstuurd geen reacties oplevert?

Misschien kun je helemaal geen baan voor 40 uur vinden.

Het kan zelfs zo zijn dat je voormalige klanten je blijven vragen of ze gebruik kunnen maken van je expertise en diensten en je eigenlijk wel in zouden willen huren als een consultant of op freelance basis?

Je zou op die manier meer geld kunnen verdienen dan alleen je bijstandsuitkering en daarmee de mogelijk creëren om meer van schulden af te lossen of misschien zelfs al je schulden aflossen binnen de 3 jaar dat je in de WSNP zit.

Maar, regels zijn regels.

Ja, regels zijn regels, maar zoals onze slogan luid:

“wie wil zoekt mogelijkheden, wie niet wil zoekt een reden”

Dus als je naar een mogelijkheid zoekt, kunnen wij misschien wel een oplossing aanbieden.

Ik stel je graag voor aan een van onze klanten

Laat me je een voorbeeld uit de praktijk geven.

Ik stel je voor aan David (echte situatie, maar niet zijn echte naam). David en zijn vrouw zijn door chronische ziekte in de financiële problemen geraakt waar ze niet zelf meer uit konden komen.

David had een goede baan als consultant, zijn vrouw had een eigen bedrijf. Door David’s ziekte raakte David zijn baan kwijt en zijn vrouw kon het niet alleen bolwerken. Ze hadden een koopwoning en konden hun hypotheek niet meer betalen. De enige uitweg die ze op dat moment nog hadden was de WSNP. Eind van het liedje, huis gedwongen verkocht, bedrijf gedwongen beëindigd.

Op zich was het op dat moment wel een zegen, want ziek op bed liggen en continu in spanning als er weer een deurwaarder aanbelt of niet weten of je over een maand nog een dak boven je hoofd hebt is alles behalve bevorderlijk voor je gemoedsrust.

Misschien is dit wel iets dat je herkend.

Dus na een paar stressvolle maanden is uiteindelijk de uitspraak van de rechter dat ze in de WSNP geaccepteerd worden. Er worden afspraken gemaakt met de bewindvoerder die David verplicht te solliciteren, ondanks dat hij volgens de UWV ziek is en niet in zijn oude beroep meer kan functioneren.

Maar goed, David en zijn vrouw vinden een huurhuis en langzaam maar zeker begint de zon weer een beetje te schijnen.

Maar het zit David niet lekker dat hij niet voor zijn gezin kan zorgen. Hij voelt zich ook verantwoordelijk voor de schulden die hij achterlaat en hij wil niets liever dan alle mensen en bedrijven die nog geld tegoed van hen hebben ook daadwerkelijk terugbetalen.

David zit ziek  thuis en kan niet stilzitten, maar hij kan ook nog niet 40 uur werken. Wat hij wel kan is zichzelf omscholen. Hij is technisch en begrijpt hoe websites werken en heeft interesse in marketing. Hij begint zich te verdiepen in en te leren over hoe je websites bouwt en hoe je een bedrijf of producten online kunt marketen.

Hij praat hierover met kennissen en vrienden en voor hij het goed en wel in de gaten heeft krijgt hij vragen van anderen of hij hen kan helpen met hun website en online marketing.

David begint te dromen van zijn eigen internet marketing bureau, maar hoe?

Hij kan immers geen eigen bedrijf beginnen zolang hij in de WSNP zit en hij kan slechts tegen mensen zeggen, ja ik kan je helpen, maar kom maar terug over 2 ½ jaar als ik uit de schuldsanering ben.

SZPN adviseur Rob Verburgh sr.David gaat zoeken naar een oplossing en komt in contact met Rob Verburgh Sr. van Stichting Zelfstandige Professionals Nederland. Hij maakt een afspraak met Rob en ze bespreken David’s idee en Rob komt met een oplossing waarbij er een bedrijf wordt opgericht waar David in loondienst komt. Zolang David in de schuldsanering zit, blijft hij in loondienst van wat in feite zijn eigen bedrijf is.

En zodra David uit de schuldsanering is, heeft hij een eigen bedrijf.

Daarnaast heeft David een baan die hem motiveert, hij weet immers dat hij weer aan zijn eigen toekomst bouwt.

Plus hoe hoger de winst van het bedrijf, hoe eerder hij al zijn schulden heeft afgelost.

Ondernemen tijdens Schuldsanering

Dit is maar 1 van de vele voorbeelden en oplossing die we over de jaren geboden hebben aan mensen die in de schuldsanering terecht zijn gekomen.

Met Ondernemen tijdens Schuldsanering bieden we een maatwerk oplossing, iedere situatie is anders. Maar in het kort komt het er op neer dat je wettelijk gezien een werknemer wordt. Praktisch gezien ben je nog steeds een ondernemer, die met onze hulp kan gaan ondernemen, zonder dat je het risico loopt om je uitkering en de schuldsanering kwijt te raken.

Indien je geïnteresseerd bent in onze oplossing om te kunnen ondernemen tijdens schuldsanering, neem dan contact met ons op voor het maken van een geheel vrijblijvende afspraak met Rob Verburgh Sr.